Plnený slnečnicový bochník si môžete pripraviť na slano ja sladko.
1. Spracujeme 500 g múky, 100 g majonézy, 250 ml vlažného mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli, 1/2 kocky kvasníc a necháme kysnúť cca 13 minút (len po dobu, pokiaľ si pripravíme plnku). Dbajte na to, aby vám to nekyslo dlho! Vtedy je radosť robiť s cestom.
2. Urobíme si plnku podľa chuti. 1 sáčok mrazenej zeleniny podusíme, pridáme konzervu šampiónov, 1 sáčok pozdĺžne prekrojených olív, nakrájanú šunku (salámu, párky podľa chuti), primiešame 3 rozšprúdlované vajíčka, trochu vegety a soli. Všetko zmiešame a nakoniec po odstavení zo sporáka pridáme 2 šulce taveného syra s príchuťou (Nivu, Hermelín podľa chuti).
3. Cesto rozdelíme na väčší a menší bochník. Menší bochník cesta vyvaľkáme a potrieme plnkou, pričom do stredu dáme najviac.
4. Rozvaľkáme väčší bochník cesta a radielkom vykrojíme v strede kruh. Cesto okolo vykrojeného kruhu položíme na plnku a uzatvoríme kraje. Malý vykrojený kruh položíme na stred.
5. Nožničkami nastriháme cesto a potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 20 - 30 mnút pri teplote 180-200°. Môžeme urobiť aj sladkú plnku.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Plnený slnečnicový bochník si môžete pripraviť na slano ja sladko.
500 g | múka hladká |
---|---|
1 lyžička | cukor kryštálový |
1/2 kocka | droždie |
1 sáčok | zelenina mrazená |
1 konzerva | šampióny |
100 g | majonéza |
šunka alebo saláma | |
syr podľa chuti | |
1 sáčok | olivy |
3 ks | vajcia |
250 - 280 ml | mlieko |
vegeta | |
soľ |