Niet jednoduchejšieho a lepšieho dezertu ako toto tiramisu.
1. Z mlieka, práškového cukru a práškovej šľahačky vyšľaháme šľahačku. Keď bude tuhá pridáme do nej nátierkové maslá a dobre vyšľaháme do pevného krému.
2. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do uvarenej a trocha vychladnutej kávy. Piškóty pokvapkáme rumom.
3. Uvaríme veľmi silnú kávu a necháme ju vychladnúť.
4. Na piškóty natrieme polovicu nátierkovej masy, znova navrstvíme v káve namočené piškóty, pokvapkáme rumom a pridáme druhú polovicu masy. Pekne zarovnáme a posypeme preosiatym kakaom. Nemusíme sa báť nasypať veľa kakaa, lebo ešte aj krém si niečo vpije.
5. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Niet jednoduchejšieho a lepšieho dezertu ako toto tiramisu.
5 lyžica | cukor práškový |
---|---|
2 ks | šľahačka prášková |
2 ks | maslo nátierkové bez príchute |
2 bal. | piškóty ploché s cukrovou polevou |
kakao | |
káva | |
200 ml | mlieko |
20 ml | rum |