Ideálny zákusok na teplé letné dni k osvieženiu.
1. Piškótová hmota postup - bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame s rozpusteným Palmarinom. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme plát pri teplote 200 °C približne 10 min. Po vychladnutí plát rozkrojíme na polovicu, vložíme do plechu s vyšším okrajom a naplníme smotanovou náplňou s čerešňami. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme cukrárskou kakaovou polevou, pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme čerstvými čerešňami, čokoládou a šľahačkou.
2. Smotanová náplň postup: smotanu a cukor kryštálový, vanilínový vyšľaháme, pridáme pochúťkovú smotanu a prevarenú želatínu s ovocným sirupom a čerešňami. Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať, primiešame do prevareného sirupu s vodou a čerešňami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ideálny zákusok na teplé letné dni k osvieženiu.
smotana | |
---|---|
5 ks | vajcia |
100 g | cukor práškový |
100 g | múka hladká |
10 g | vanilínový cukor |
30 g | Palmarín roztopený |
štipka | kypriaci prášok do pečiva |
10 g | želatina plátková |
30 g | cukor kryštálový |
20 g | vanilínový cukor |
0,5 dl | Ovocný sirup |
200 g | čerešne |
10 g | vanilínový cukor |
30 g | Cera |
100 g | čokoláda |
200 ml | smotana kyslá |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
100 ml | smotana na šľahanie 33% |