Krásne vyzdobenou tortou potešíte nielen deti ale aj dospelých..
1. 100 g piškótov dáme do vrecka na mrazenie a s valčekom rozdrvíme (môžeme použiť aj tĺčik na mäso).
2. Mleté orechy nasucho opražíme, necháme vychladnúť.
3. Bielka s polovičkou kryštálového cukru vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme 3 žĺtka a ostatný cukor, šľaháme cca 4 minúty. Múku s práškom do pečiva zmiešame a zľahka primiešame pod vaječnú hmotu. Následne primiesime aj orechy s rozdrvenými piškótami.
4. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme, vylejeme cesto a pečieme pri 160 °C zhruba 25-30 minút.
5. Príprava krému: 5 plátkov želatiny necháme namočenú podľa návodu na balení. 10 praliniek Toffifee nadrobno nasekáme. Šľahačku vyšľaháme ale necháme ju redšiu.
6. Odoberieme 2 lyžice z vyšľahanej šľahačky. Napučenú želatinu vyberieme z vody, vystískame a spolu s 2 lyžicami šľahačky na miernom ohni rozpustime (nevaríme). Rozpustenú želatínu pridáme k šľahačke a vyšľaháme všetko spolu.
7. Krém rozdelíme na dve polky. Do jednej polky zamiešame nasekané Toffifee a do druhej kakaový prášok.
8. Korpus plníme Toffifee krémom, asi 3 lyžice môžeme odložiť na zdobenie. Vrchný korpus potrieme džemom, kakaovou plnkou a s Toffifee ľubovoľne ozdobíme tortu. Okraje môžeme ozdobiť zvyšnými piškótami a previažeme stužkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne vyzdobenou tortou potešíte nielen deti ale aj dospelých..
25 g | múka hladká |
---|---|
150 g | cukor kryštálový |
100 g | lieskové orechy mleté |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
300 g | piškóty ploché s cukrovou polevou |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
5 ks | želatina plátková |
30 g | marhuľový džem |
10 ks | pralinky Toffifee |
22 g | instantný prášok na horúcu čokoládu |
3 ks | vajcia |