Čokoládovo orechová torta, ako stvorená pre chvíle plné lásky a pohody..
1. Príprava menšieho korpusu: 3 žĺtka a 150 g práškového cukru vyšľaháme a pridávame 4 polievkové lyžice horúcej vody, 150 g múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 polievkové lyžice kakaa a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z 3 bielok. Cesto nalejeme do menšej tortovej formy a pečieme 15 - 20 minút pri teplote 180 - 190 °C.
2. Príprava väčšieho korpusu: 6 žĺtok a 300 g práškového cukru vyšľaháme a pridávame 9 polievkových lyžíc horúcej vody, 300 g múky, 1 celý prášok do pečiva, 3 polievkové lyžice kakaa a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný zo 6 bielok. Cesto nalejeme do väčšej tortovej formy a pečieme 15 - 20 minút pri teplote 180 - 190 °C.
3. Príprava orechového krému: šľahačky vyšľaháme spolu so stužovačmi šľahačky a pridáme do nich orechy a cukor podľa chuti. Všetko spolu premiešame do jemného krému.
4. Vychladnuté korpusy prekrojíme, natrieme čokoládovým krémom (časť necháme na vrch torty), potom orechovou plnkou. Naplnenú tortu natrieme dookola čokoládovým krémom a ozdobíme čokoládovými ozdobami. Tip: Srdiečka si môžeme vyrobiť pomocou tmavej a svetlej čokoládovej polevy (srdiečka vykrojíme formičkami).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čokoládovo orechová torta, ako stvorená pre chvíle plné lásky a pohody..
450 g | múka polohrubá |
---|---|
450 g | cukor práškový |
100 g | orechy mleté |
2 ks | smotana na šľahanie 33% |
2 ks | šľahačkový stužovač |
1 a 1/2 ks | kypriaci prášok do pečiva |
čokoládová plnka | |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
5 lyžica | kakao |
9 ks | vajcia |
13 lyžica | voda |