Jednoduchý jablkový koláč, na ktorom sa nedá nič pokaziť.
1. Palmarin nakrájame a mierne nahrejeme, aby zmäkol. Pridáme práškový a vanilkový cukor a vyšľaháme do peny. Do toho pridáme vajíčka, mlieko, rum, preosiatu múku, kypriaci prášok a hrozienka. Všetko spolu riadne premiešame.
2. Cesto rozotrieme na plech vymastený Cerou a vysypaný múkou a navrch poukladáme nakrájané jabĺčka. Pri teplote 180 °C pomaly pečieme do svetlohnedej farby 20 - 30 minút.
3. Očistené jablká nakrájame na malé kúsky a premiešame so škoricou.
4. Po upečení a vychladnutí prestriekame roztopenou čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchý jablkový koláč, na ktorom sa nedá nič pokaziť.
125 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka polohrubá |
225 g | cukor práškový |
150 g | jablká |
100 ml | mlieko |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
10 g | vanilínový cukor |
30 g | hrozienka |
100 g | čokoláda na varenie |
3 ks | vajcia |
25 g | rum |
škorica mletá |