Rýchly, jednoduchý a lahodný orechový koláč.
1. Palmarin nakrájame a mierne nahrejeme, aby zmäkol. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľaháme do peny. Do toho pridáme vajíčka, mlieko, rum, preosiatu múku, kypriaci prášok, kakao, sekané orechy a škoricu. Všetko spolu premiešame.
2. Cesto rozotrieme na plech vymastený Cerou a vysypaný múkou. Pri teplote 180 °C pomaly pečieme 20 - 30 minút.
3. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rýchly, jednoduchý a lahodný orechový koláč.
125 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka hladká špeciál |
225 g | cukor práškový |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
10 g | vanilínový cukor |
50 g | vlašské orechy sekané |
50 g | mandle sekané |
20 g | kakao |
100 ml | mlieko |
25 g | rum |
3 ks | vajcia |
škorica mletá |