V čase jahodovej sezóny sa môžete potešiť touto lahodnou tortou, z ktorej budete vy aj vaša rodina určite nadšení.
1. Príprava čokoládového korpusu: 40 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, 13 g práškového cukru a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme polohrubú múku a tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielok a 40 g kryštálového cukru. Zmes vložíme do tortovej formy. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.
2. Príprava tvarohovej náplne: tvaroh, jogurt, vanilínový cukor a 50 g práškového cukru rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Hmotu rozdelíme na dve časti. Jahodovú dreň a 100 ml vody prevaríme. 20 g želatíny namočíme do studenej vody a vmiešame do prevarenej jahodovej drene. Pozor už nevaríme! Polovicu jahodového želé necháme stuhnúť v menšej okrúhlej forme. Zvyšnú polovicu necháme vychladnúť a studenú vlejeme do tvarohovo smotanovej náplne.
3. Príprava jahodovej želé polevy na vrch torty: 100 ml vody a 30 g jahodového džemu prevaríme a primiešame 4 g želatíny, ktorá bola predtým namočená v studenej vode.
4. Tortový korpus rozkrojíme na polovicu, priložíme formu, po okraji poukladáme rozkrojené jahody. Rozotrieme tvarohovú náplň, priložíme stuhnuté samotné jahodové želé a dáme ďalšiu vrstvu tvarohovej náplne. Na to položíme druhú polovicu korpusu a vrch zarovnáme ďalšou vrstvou jahodovo tvarohovej náplne. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí povrch polejeme jahodovou želé polevou a dozdobíme jahodami a čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
V čase jahodovej sezóny sa môžete potešiť touto lahodnou tortou, z ktorej budete vy aj vaša rodina určite nadšení.
40 g | Palmarín |
---|---|
40 g | múka polohrubá |
40 g | cukor kryštálový |
63 g | cukor práškový |
250 g | smotana na šľahanie 33% |
250 g | tvaroh - pasírovaný |
40 g | čokoláda biela |
125 g | jogurt biely |
20 g | želatina plátková |
25 g | vanilínový cukor |
250 g | jahodová pasta (alebo rozmixované prevarené jahody) |
250 g | jahody - čerstvé |
30 g | jahodový džem |
3 ks | vajcia |
200 ml | voda |