Ideálne na vianočné sviatky.
1. Dáme variť 400 ml vody a 140 g Palmarinu. Keď zovrie, pridáme 220g polohrubej múky + prášok do pečiva a štipku soli. Rýchlo miešame až kým sa cesto odlepuje od krajov. Odstavíme na 5 minút a potom pridáme 6 celých vajec a miešame pokedy sa vajíčka s cestom nespoja. Dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Cesto striekame na plech. Striekame radšej menšie venčeky. Pečieme v dobre vyhriatej rúre. Prvých 10 minút pečieme na 230 stupňov a potom postupne znižovať. Posledných 5 minúť piecť na 180 stupňov. Rúru prvých 10 minút neotvárame. Cesto sa musí piecť minimálne 20 minút! Vychladnuté venčeky rozkrojíme a naplníme krémom.
2. Krém: z mlieka, pudingu, vanilkového cukru a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Miešame aby sa nespravili hrčky. Heliu vyšľaháme po peny a potom po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme do hladka. Môže sa pridať aj rum.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ideálne na vianočné sviatky.