Torta s príchuťou kávy. Je veľmi jemná a lahodná.
1. Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme vychladnutú kávu. Zľahka primiešame múku zmiešanú s kypriacím práškom a kakaom a nakoniec primiešame vyšľahané bielky. Cesto dáme do vymastenej múkou vysypanej formy a pečieme asi 45 min. pri teplote 160 stupňov. krém si pripravíme z vychladnutého uvareneho pudingu do ktorého primiešame heru a karamelové salko a nakoniec pridáme pre zjemnenie mascarpone. všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu,aby sa nám krém nezdrcol. Vychladnutý upečený plát rozkrojíme na tri pláty,ktoré naplníme krémom a nechame v chladničke vytuhnúť aby sme mohli tortu potiahnúť. Torta je potiahnutá hotovou poťahovkou smarflex velvet a nakoniec sú vymodelované snehuliačiky ktoré boli pre moje kolegynky.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Torta s príchuťou kávy. Je veľmi jemná a lahodná.
250 g | Palmarín |
---|---|
8 ks | vajce |
320 g | Práškový cukor |
300 g | polohrubá múka |
20 g | kakao |
8 lyžica | silná čierna káva |
1 lyžička | prášku do pečiva |
2 balíček | Zlatý klas |
500 ml | mlieka |
1 ks | karamelové salko |
1 ks | maskarpone |