K čaju, ku káve ale hlavne na sviatočný stôl ako stvorené
1. Múku, kakao a práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme vanilkový cukor, nakrájaný zmäknutý Palmarin, vajce a žĺtok. Všetko zmiešame na pracovnej doske. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke 24 hodín.
2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné motívy. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 7 minút. Po upečení môžeme zlepovať ľubovoľným džemom alebo pre tých, čo džem neobľubujú, konzumujeme len tak. Pečivo, ktoré má vykrojené tiež vnútro, môžeme povešať na vianočný stromček a ozvláštniť si tak tohtoročnú výzdobu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
K čaju, ku káve ale hlavne na sviatočný stôl ako stvorené
150 g | Palmarín |
---|---|
80 g | Práškový cukor |
20 g | kakao |
250 g | polohrubá múka |
1 ks | vajce |
2 lyžička | vanilínový cukor |
1 ks | žĺtok |