Gaštanová dobrota pre mlsné jazýčky.
1. Príprava cesta: Oddeľte žĺka od bielkov. Trištvrte gaštanového pyré zmiešame so žĺtkami. Vyšľaháme si bielka (+ štipka soli aby to bolo tuhšie). Postupne zmiešame vyšľahané bielka s gaštanovou hmotou, ktorú sme si urobili na začiatku. Formu si vymastíme Palmarinom a vysypeme múkou. Pečieme 30-45min pri teplote 160°C v elektrickej trúbe.
2. Príprava krému: Mlieko vyšľaháme so šľahačkou a zbytkom pyré elektrickým ručným šľahačom.
3. Korpus rozrežeme na polku, pokvapkáme rumom, potrieme džemom, potom šľahačkou a prikryjeme korpusom. Celú tortu potrieme zbytkom krému a ľubovolne ozdobíme. Napr. postrúhame na vrch gaštanové pyré (ak nám ešte ostalo) alebo ozdobíme ovocím.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Gaštanová dobrota pre mlsné jazýčky.
klas | |
---|---|
6 ks | vajcia |
500 g | gaštanové pyré (rozmixované gaštany) |
1 bal. | šlahačka v prášku |
150 ml | mlieko |
rum | |
ríbezľový džem | |
Palmarín | |
múka hladká |