rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Osie hniezda

Doma pripravené buchtičky môžu byť pre vaše deti milým spríjemnením školského vyučovania.

postup:

  • 1. Príprava kysnutého cesta: na prípravu cesta použijeme 500 g polohrubej múky, droždie, 400 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, 200 g Palmarinu, 3 vajcia, 1 vanilínový cukor, štipku soli a citrónovú kôru podľa chuti. Zvyšné suroviny sa použijú na plnku. Malú časť tohto mlieka zohrejem tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku kryštálového cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.

  • 2. Cesto rozdelíme na 4 bochníky. Každý bochník vyvaľkáme na múkou posypanej doske, potrieme rozpusteným Palmarinom (30 g), posypeme 1 vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom (100g ), škoricou, orechami a zrolujeme do roládky. 

  • 3. Roládku nakrájame na 2,5-3 cm kúsky, uložime nastojato na plech vystlaný papierom na pečenie a rukou roztlačíme na placku (hniezdo). Necháme ešte nakysnuť 15-20 min. 

  • 4. Pripravíme si zvyšnú múku, zvyšok zo 400 ml mlieka, 200 g Palmarinu, kryštálový cukor, štipku soli, 3 žĺtka a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné. Kysnuté cesto by malo byť vláčne a ľahko sa odlepovať od stien misky a od rúk. 

  • 5. Pečieme na 180 °C  asi 20 minút. Hotové hniezda ihneď po vytiahnutí z rúry potrieme horúcim mliekom zmiešaným s práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Osie hniezda

Doma pripravené buchtičky môžu byť pre vaše deti milým spríjemnením školského vyučovania.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
230 g Palmarín
40 g droždie
500 g múka polohrubá
250 g cukor kryštálový
120 g vlašské orechy mleté
2 ks vanilínový cukor
škorica mletá
soľ
1 ks citrón
400 ml mlieko
2 lyžica mlieko
3 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia