Klasika, na ktorú sa nezabúda.
1. Do misky nalejeme mlieko, pridáme cukor,a rozmrvíme droždie. Nahrejeme troška mleté škvarky, pridáme do mlieka a taktiež ostatné suroviny. Dobré vymiesime na hladké cesto. Necháme na teplom mieste vykysnuť.
2. Vykysnuté cesto vyváľame na pomúčenej doske a cesto rozvaľkáme na 1 cm.
3. Pokrájame na štvorce a naplníme lekvárom /marmeládou/. Postáčame a ukladáme na pomastený plech. Buchtičky potrieme zo všetkých strán, aby sa nezlepili. Necháme na plechu podkysnuť.
4. Medzi tým si vyhrejeme rúru a upečieme. Upečené necháme vychladnúť a pocukrujeme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasika, na ktorú sa nezabúda.
1/2 bal. | mlieko |
---|---|
1 ks | droždie |
2 ks | vajcia |
700 g | múka polohrubá |
1/2 dl | rum |
2 lyžica | cukor kryštálový |
2 lyžička | soľ |
1 ks | vanilínový cukor |